Podium
NTR

Voor stuntprijzen naar de opera

foto: Philadelphia Opera
  1. Klassiekchevron right
  2. Voor stuntprijzen naar de opera

Voor nog geen 10 euro naar de opera. Het klinkt surrealistisch, maar in Philadelphia staat het echt te gebeuren. Het huis-gezelschap van de Amerikaanse stad, Opera Philadelphia, stelt namelijk ál hun concertkaarten voor het aankomende seizoen ter beschikking voor slechts 11 dollar.

Meer betalen mag, maar hoeft niet. Zo wil het collectief opera toegankelijk maken voor iedereen. De armste huishoudens kunnen zelfs voor 2 dollar naar de opera.

Het initiatief kent eigenlijk geen precedenten onder grote operagezelschappen. Countertenor Anthony Roth Costanzo – de nieuwe algemeen directeur van het gezelschap – laat weten: "De kaartjesprijs kan een barrière zijn voor publiek, andersom bepaalt de verwachte verkoop van een productie maar al te vaak hoe en wat we programmeren."

"We hopen met dit project dat publiek wordt aangemoedigd eens iets nieuws te proberen, dat ouders hun kinderen gaan meenemen, en dat door-de-wol-geverfde operaliefhebbers nog vaker langskomen. Ons ultieme doel is om meer opera naar de mensen te brengen, en meer mensen naar de opera."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Costanzo begon een paar maanden geleden bij het gezelschap dat toen dik in de rode cijfers stond, maar wist investeerders enthousiast te maken voor zijn visie en haalde zo 7 miljoen dollar op. Met die steun wordt de lage operaprijs ook mogelijk gemaakt.

Ster advertentie
Ster advertentie