Podium
NTR

Cultuurplatform We Are Public probeert optimistische aanpak tegen cultuurbeleid

foto: We Are Publicfoto: We Are Public
  1. Klassiekchevron right
  2. Cultuurplatform We Are Public probeert optimistische aanpak tegen cultuurbeleid

Cultuurplatform We Are Public roept 'cultuuroptimisten' op om zich uit te spreken tegen het aangekondigde cultuurbeleid door een lijst te ondertekenen. "We voelden noodzaak om ons te laten horen tegen de kabinetsplannen", aldus Bas Morsch, mede-oprichter van We Are Public.

Bas Morsch

De lijst is volgens de organisatie nadrukkelijk géén petitie. "Dat heeft een negatieve toon", zegt Bas Morsch van We Are Public. "Ik ben voor positieve disruptie."

Positief activisme

Dat raakt aan de reden van bestaan van het platform, dat een soort abonnement aanbiedt voor voorstellingen en concerten. We Are Public werd tien jaar geleden in het leven geroepen na de bezuinigingen op cultuur door minister Halbe Zijlstra. Het doel: laten zien wat er aan cultuur is en mensen de kans geven erheen te gaan op een laagdrempelige manier.

Morsch: "Destijds was er de 'schreeuw voor cultuur', maar dat vind ik niet goed. Dat laat boosheid zien, maar dat hoeft niet. Je kan ook activistisch zijn op een positieve manier, juist door naar cultuur toé te gaan."

Of je het nu wel of geen petitie noemt, de organisatie roept hoe dan ook mensen op om in actie te komen. Morsch: "Het doel is om te laten zien hoe intrinsiek belangrijk cultuur is. Het is geen aanklacht, maar een optimistische boodschap."

Klassieke muziekliefhebbers kunnen bij We Are Public aan hun trekken komen. "Klassieke concerten zijn erg populair bij ons", zegt Morsch. Voor concerten van Delft Chamber Music Festival zijn er wachtrijen bijvoorbeeld.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie