De Ochtend
KRO-NCRV

André Rieu en Emma Kok duiken op in promovideo voor Donald Trump

foto: ANP
  1. Klassiekchevron right
  2. André Rieu en Emma Kok duiken op in promovideo voor Donald Trump

De Amerikaanse ondernemer Elon Musk deelde op zijn platform X een promovideo voor Donald Trump. In deze video zijn onder andere beelden te zien van een optreden van de Nederlandse violist André Rieu en zanger Emma Kok. De video is inmiddels meer dan 15 miljoen keer bekeken.

Trump als held

In het promotiefilmpje over Trump wordt hij neergezet als een held. Je ziet Trump onder andere als gladiator en bokser en je hoort en ziet meerdere stukken uit zijn speeches. Musk, die de video deelde, is zelf ook te zien in het filmpje.

Na ongeveer drie seconden zie je kort beelden van een optreden van Rieu en Kok tijdens een nieuwjaarsconcert in de Ziggo Dome in Amsterdam. Je ziet dat Kok zingt, maar je hoort zang van iemand anders.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geen toestemming

Tegen het Algemeen Dagblad zegt de zoon en woordvoerder van André Rieu, Pierre Rieu, dat er geen toestemming is gevraagd om het beeldmateriaal te gebruiken. Hij noemt de video 'afschuwelijk' en de teksten die gebruikt worden 'vreselijk en gewelddadig'. Ook vertelt hij dat er geen stappen zullen worden ondernomen, maar hoopt dat de video snel weer overwaait.

De Ochtend
Een ochtendprogramma waarin toegankelijke, verrassende muziek centraal staat. Andrea van Pol, Hans Smit of Pieter van Nes houdt je daarnaast kort op de hoogte van het belangrijkste nieuws van de dag. Iedere dag van 7:00 uur tot 9:00 uur.

Ster advertentie
Ster advertentie