Wolfert Brederode
- Klassiek
- Wolfert Brederode
Pianist en componist Wolfert Brederode schreef in 2018 de suite Ruins and Remains - voor piano, strijkkwartet en slagwerk - naar aanleiding van 100 jaar einde Eerste Wereldoorlog. Geïnspireerd door de meeslepende en melancholische roman ‘Grijze zielen’ (Les Ames Grises) van de Franse schrijver Philippe Claudel, over het niemandsland van misdaad en moraal tegen de achtergrond van de Eerste Wereldoorlog.
Intussen zijn we vier jaar verder, en de 14-delige suite is in nauwe samenwerking tussen het strijkkwartet, de slagwerker en de pianist, geëvolueerd tot de versie die nu op CD is verschenen. Muziek die voortdurend balanceert op de grenzen tussen compositie en improvisatie, steeds ingetogen en subtiel, maar ook sprekend en melodieus.
In de Vrije Geluiden-uitzending op NPO Radio 4 van zaterdag 24 september vertelt Wolfert Brederode meer over het project, en natuurlijk zijn verschillende delen uit de suite ook te horen in de uitzending
Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
In dezelfde uitzending ook een tip voor de nieuwe CD van bariton Florian Just, met met Julie Moulin (fluit), Stephan Heber (cello) en Jean-Paul Grijpink (piano). Dat is een samenstelling die je niet vaak tegenkomt, maar vooral in de Franse traditie heeft Florian Just een aantal mooie (vooral 20e eeuwse) composities gevonden - aangevuld met arrangementen door Wijnand van Klaveren. De CD heet Éternelle Dualité, Songs of Love and War, en de officiële presentatie, met concert, is op zaterdag 1 oktober in de Engelse Kerk op het Begijnhof in Amsterdam.
Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
En ja, net als elk weekend is ook in deze uitzending een CD te winnen, de Doorgeef-CD-Van-De-Week! Het is de prijs die wordt verloot onder de goede inzendingen op de vraag: uit welk boek (auteur en titel) hoor je in de uitzending het slot? Antwoord kan naar vrijegeluiden@radio4.nl. En die Doorgeef-CD? Dat is deze...
Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.