Prijsrecept: Tjap Tjoy voor Wim
- Klassiek
- Prijsrecept: Tjap Tjoy voor Wim
Thomas houdt enorm van koken en recepten verzinnen. In Voor De Dag geeft hij elke week een speciaal recept weg aan een luisteraar. Wim Vogel rijdt groente rond met zijn vrachtwagen, daarom bedacht Thomas voor hem een verantwoord recept voor Tjap Tjoy:
Tjap Tjoy is één van mijn favoriete Chinese gerechten. Er zijn mega veel varianten en ik neem het traditionele recept als basis voor een leuke variant met veel groente én met zonder vlees.
Tjap Tjoy is een Chinees gerecht met groente in de hoofdrol. Het betekent in het Kantonees letterlijk 'gehakte groente'. En gehakte groente, die zitten er in!
Ingredienten
een blok tofu (harde)
rode peper, gesnupperd
2 tenen knoflook
verse gember, geraspt
3 el sojasaus (lichte sojasaus)
250 ml groentebouillon
maizena
100 gram Broccoliroosjes (of bimi)
100 gram Franse sperzieboontjes
100 gram sugar snaps of peultjes
1 bakje champignons
1 rode paprika
3/4 komkommer
100 gram taugé
sesamzaadjes
wokolie
gekookte rijst of mie
Bereiding
1. Snijd de tofu in blokjes en de rode peper in dunne ringen. Snijd de knoflook zo fijn mogelijk. Rasp een klein stukje verse gember.
2. Snij de champignons, paprika, komkommer en broccoliroosjes.
3. Maak ondertussen 250 ml groentebouillon en zet dit apart. Snijd de champignons, paprika, de komkommer en de broccoliroosjes.
4. Doe wat extra olie in de wok en doe alle groente in de wok, op lekker hoog vuur. Doe er een scheut sojasaus bij.
5. Voeg tijdens het wokken steeds een scheutje groentebouillon toe en als de mix te nat blijft kan je wat maizena toevoegen om de saus te binden.
6. Kook de rijst (of mie) en serveer in een grote kom met de groenten erop. Voeg tot slot de tofu (die je apart had gezet) toe en maak het gerecht af door er sesamzaadjes overheen te strooien.
Wil je ook een gepersonaliseerd recept winnen? Luister dan elke dinsdagochtend tussen 5:00 en 7:00 naar Thomas van Vliet in Voor De Dag!
Luister het gesprek met Wim terug!
Video niet beschikbaar