Prijsrecept: Broodje vegetarische kip (met een twist)
- Klassiek
- Prijsrecept: Broodje vegetarische kip (met een twist)
Thomas houdt enorm van koken en elke dinsdagochtend geeft hij een recept cadeau aan een luisteraar in Voor De Dag. Vandaag is het een recept voor Carla van der Lugt, zij krijgt het recept voor een heerlijk broodje (vegetarische) kip, mét een twist
Broodje vegetarische kip (met een twist)
Carla vertelde in de uitzending dat een vriendin kwam lunchen, maar dat ze weinig inspiratie had en hield van kip. Helemaal top natuurlijk, maar wat nou als je een twist geeft aan het standaard broodje gebakken kip? Vervang allereerst de kip door vegetarische kipstukjes en doe dan nog wat trucs zodat het een quasi-Aziatisch gerecht wordt! Het is nog simpel ook...
Ingredienten (voor 2 broodjes)
- 2 stevige pistolets of andere broodjes
- 250 gram vegetarische kip (gewone kip mag natuurlijk ook)
- handje taugé
- pindasaus (zelfgekocht, of zelfgemaakt, mag allebei)
- komkommer
- azijn
- zout
- suiiker
- rode peper
Bereiding
Maak zo vroeg mogelijk de ingemaakte komkommer. Schenk een halve kop kokend water in een kom, doe daar 2 eetlepels suiker en een flinke snuf zout bij. Laat het zout en de suiker oplossen. Giet er vervolgens 2 koppen azijn bij. Snipper de rode peper en doe die in de kom, samen met in halve plakjes gesneden komkommer (doe gewoon zoveel je wilt). Als je teveel maakt, doe het in een gesteriliseerde jampot voor de volgende keer. Laat minstens een half uur staan, maar langer is altijd beter.
Bak de vegetarische kipstukjes
Maak de pindasaus (volgens eigen recept of volgens de verpakking)
Snij je broodje open, leg er uitgelekte plakjes komkommer op, de kipstukjes, een flinke dot satésaus en vervolgens zoveel taugé als er op past.
Eet smakelijk!
Wil je ook een gepersonaliseerd recept winnen? Luister dan elke dinsdagochtend tussen 5:00 en 7:00 naar Thomas van Vliet in Voor De Dag!