Live @ De Klassieken
AVROTROS

Yulianna Beziazychna

foto: AVROTROS
  1. Klassiekchevron right
  2. Yulianna Beziazychna

Op 21 juni, de langste dag van het jaar, was de jonge pianiste Yulianna Beziazychna (10 jr.) te gast bij Ab in de studio. Zij won in 2023 het Spotlight Concours. Ze werd vergezeld door artistiek leider en concertmeester van het Concertgebouw Kamerorkest Michael Waterman.

In 2021 is het Concertgebouw Kamerorkest samen met KOHA, Klassiek op het Amstelveld, een zoektocht gestart naar jong toptalent in de vorm van het Spotlight Concours, dat jong talent de kans geeft om op een podium, midden in Amsterdam, haar of zijn talent aan het publiek te presenteren. De winnaars van het Spotlight Concours winnen namelijk een solo optreden met het Concertgebouw Kamerorkest tijdens het Spotlight Concert. Ieder jaar zijn er zes winnaars: drie violisten en drie pianisten. En afgelopen jaar was dat onder andere de Oekraïense pianiste Yulianna Beziazychna.

Zie hier hoe ze Chopins Fantasie op.66 speelt in de studio:

Video niet beschikbaar

Yulianna begon op 5-jarige leeftijd piano te spelen met haar moeder, Nataliia Abdulina. Yulianna speelde van jongs af aan ook percussie-instrumenten, ze zong graag en deed al aan stijldansen.

In februari vluchtten zij voor de oorlog in Oekraïne. Nu is Yulianna in Nederland een leerling van Tatjana Abaeva aan de Davidsbündler Academie (Den Haag).

Hier speelt ze achtereenvolgens Mazurka op.24 nr.2 van Chopin en Grandes Etudes de Paganini nr.4 van Frans Liszt:

Video niet beschikbaar

Het gehele live-recital incl. interview met Michael Waterman luister je hier terug:

Ben jij of ken jij jong talent dat wil deelnemen aan het Spotlight Concours van dit jaar? Aanmelden kan tot 22 september 2024 en de leeftijdsgrens voor dit concours is 18 jaar. Ga voor meer informatie naar stichtingkoha.nl.

foto: KOHA

Ster advertentie
Ster advertentie