Filmmuziek

Docu over Hollywoods grootste flop krijgt muziek van Hugo de Chaire

foto: The Conquerer Still IMDB.com
  1. Klassiekchevron right
  2. Docu over Hollywoods grootste flop krijgt muziek van Hugo de Chaire

De blijvende bekendheid van 'The Conqueror' komt voort uit het tragische feit dat bijna de helft van de cast en crew kanker kreeg. En natuurlijk moet er dan een documentaire over gemaakt worden.

Waar gaat The Conqueror: Hollywood Fallout over?

In Hollywood's beruchte flop 'The Conqueror' speelt John Wayne de rol van Genghis Khan, die een hele reeks racistische en seksistische problemen belichaamt. De blijvende bekendheid komt voort uit het tragische feit dat bijna de helft van de cast en crew kanker kreeg, wat een verhaal onthulde over misleiding door de overheid en nalatige productiekeuzes.

The Conqueror: Hollywood Fallout is geregisseerd door William Nunez, wordt verteld door Sophie Okonedo en draait om de beruchte flop van Hollywood, The Conqueror. De documentaire ging vorig jaar in première op het Newport Film Festival en is inmiddels beschikbaar op DVD en via een beperkt aantal streamingdiensten in Nederland.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Deze muziek hoor je in de documentaire The Conqueror: Hollywood Fallout

De muziek in de documentaire The Conqueror: Hollywood Fallout is gecomponeerd door Hugo de Chaire (Crooked House, 9 Bullets, Surviving Christmas with the Relatives, Capsule).

Wie is Hugo de Chaire?

Hugo de Chaire is een in Groot-Brittannië geboren filmcomponist (1979). Hij heeft samengewerkt met regisseurs als James Dearden (Fatal Attraction), Gilles Paquet-Brenner (Dark Places, Crooked House) en de Academy Award-winnende schrijver/producent Julian Fellowes (Gosford Park, Downton Abbey). Hugo heeft muziek gecomponeerd voor de BBC en ITV en was huiscomponist bij Classic FM, VK (2009-2011).

Hugo won de beste originele score voor speelfilms tijdens de wereldwijde Music+Sound Awards in 2018 voor Crooked House (Sony Pictures), de eerste verfilming van Agatha Christie's favoriete thriller met Glen Close, Gillian Anderson, Christina Hendricks, Terrence Stamp en Max Irons.

Andere recente filmprojecten zijn onder meer Christmas Survival, Overland, Capsule en Great War House.

Hugo begon vanaf zijn zevende met drummen en saxofoon. Op negenjarige leeftijd voerde hij zijn eerste muziekcomposities uit. Hugo’s vroege liefde voor muziek, variërend van iconen als Buddy Rich en Michael Jackson tot filmmuziek van Jerry Goldsmith en Ennio Morricone, brachten hem ertoe verder in de piano en in compositieleer te duiken qua studie. In 2007 trainde Hugo bij de Emmy-winnende componist Hummie Mann in Seattle (Pacific Northwest Film Scoring Program) en ging werken voor de Emmy-genomineerde componist Joey Newman in Los Angeles, waar hij uitgebreide ervaring opdeed in het scoren van films. Hugo's grote commerciële doorbraak kwam in 2009 toen hij het hoofdthemaliedje schreef voor Classic FM, dat de Arqiva Commercial Radio Award won, de hoogste onderscheiding in de Britse radio-industrie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het laatste soundtracknieuws

Van nieuwe projecten van Hans Zimmer tot aan re-releases van prachtige filmmuziek. Een overzicht van het laatste nieuws.

Home Soundtrack Update Volg het WhatsApp-kanaal Filmmuziek & meer

Ster advertentie
Ster advertentie