Filmmuziek

Soundtrack 'Limonov: The Ballad' uitgebracht

foto: IMDB.com
  1. Klassiekchevron right
  2. Soundtrack 'Limonov: The Ballad' uitgebracht

Een passende wedergeboorte voor Eduard Limonov, de controversiële dichter en politicus die in 2020 overleed. De muziek komt uit de handen van componist Massimo Pupillo.

Plot Limonov: The Ballad

De film Limonov: The Ballad gaat over het leven van Eduard Limonov, tegelijk een militant, revolutionair, dandy, schurk, butler en dakloze. Eduard Limonov is een omstreden Frans-Russische schrijver die in Oekraïne de crimineel uithangt, in de Sovjet-Unie de undergroundpoëzie-idool belichaamt, in New York rondzwerft en jarenlang de staatsgevangene wordt van Vladimir Poetin. Als leider van de extreme Nationaal-Bosjewistische Partij neemt hij het vanaf de oppositie op tegen laatstgenoemde. In 2012 komt Limonov op als kandidaat bij de presidentsverkiezingen.

De Russische cineast Kirill Serebrennikov haalde de inspiratie de film Limonov: The Ballad bij de gelijknamige bestseller van de Franse schrijver Emmanuel Carrère. En de regisseur mocht de film meteen komen voorstellen op het festival van Cannes. Het is een passende wedergeboorte voor Eduard Limonov, de controversiële dichter en politicus die in 2020 overleed. In 2011, voordat het boek gepubliceerd werd, haalde het Franse uitgeverswereldje nog zijn neus op voor hem.

Wanneer Limonov: The Ballad te zien zal zijn, is nog niet bekend.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Soundtrack

Octopus Records heeft de soundtrck uitgebracht voor het biografische drama Limonov: The Ballad. Het album bevat de originele muziek van de film, gecomponeerd door Massimo Pupillo. De soundtrack is nu beschikbaar om te streamen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het laatste soundtracknieuws

Van nieuwe projecten van Hans Zimmer tot aan re-releases van prachtige filmmuziek. Een overzicht van het laatste nieuws.

Home Soundtrack Update Volg het WhatsApp-kanaal Filmmuziek & meer

Ster advertentie
Ster advertentie