De Muziekfabriek
De Braadplaat
- Klassiek
- De Braadplaat
Tijdens de feestdagen is het tijd voor lekker eten! Carine en Jet geven je heerlijkste recepten, met een bereidingstijd die precíes even lang duurt als een mooi muziekstuk.
Luister tijdens de feestdagen iedere werkdag naar De Muziekfabriek tussen 12-14 uur op NPO Klassiek.
Vrijdag 20 december - Ho ho ho halloumi!
Ingrediënten:
- Halloumi
- Koolzaadolie/olijfolie (verse persing)
- Een takje rozemarijn
- Medjoul dadels
- Rode ui
Bereiding:
- Je snijdt de halloumi in dunne plakken en bakt ze aan elke kant goudbruin (circa 3 minuten per zijde) in goede kwaliteit met koolzaadolie of olijfolie.
- In een steelpan verwarm je diezelfde soort olie en verwarm je een takje rozemarijn mee.
- Voeg later klein gesneden Medjoul dadels toe en verwarm deze een minuut mee.
- Snij met een mandoline rode ui in zeer dunne ringen
- Serveer de halloumi met rozemarijn olie, dadels en uit snippers. Jammie!
Ho ho ho halloumi!
Zaterdag 21 december - Sage Ride!
Ingrediënten:
- 200 gram bloem
- 2 eieren
- boter
- salieblaadjes
- parmezaanse kaas
Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Ster advertentie
Ster advertentie