Fragment

Dirigent Peter Leech schreef herdenkingsstuk voor Market Garden Arnhem

  1. Fragmentenchevron right
  2. Dirigent Peter Leech schreef herdenkingsstuk voor Market Garden Arnhem

Vandaag precies 80 jaar geleden landden de eerste parachutisten in ons land voor Operatie Market Garden. De geallieerden begonnen aan een offensief met als doel om de Duitsers voor de winter van ’44 te verslaan. Uiteindelijk zou de operatie falen en bij Arnhem tot stilstand komen. Vanavond begint een reeks van drie herdenkingsconcerten rondom Arnhem. De concerten worden verzorgd door een koor dat voor deze gelegenheid is samengesteld door de Britse dirigent Peter Leech. Leech schreef speciaal hiervoor een nieuw werk getiteld: The Arnhem Canticle.

Bij het uitzoeken van haar spullen op (militair) materiaal van zijn vader. Hij bekeek opnieuw de film A bridge too far en dat ontroerde hem zo dat hij besloot een nieuw stuk te schrijven, een koorwerk. Hij noemde het de Arnhemse Lofzang.

Concerten:
Dinsdag 17 september om 20.00 uur in Cenakelkerk, Heiligland Stichting
Woensdag 18 september om 20.00 uur in Hervormde Kerk, Groesbeek
Donderdag 19 september om 20.00 in Dominicanenklooster, Huissen

Het koor bestaat uit 32 zangers afkomstig uit o.a. de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Canada en Nederland. Daarnaast verlenen organist Marcus Bergink en verhalenverteller Bert Rebergen hun medewerking aan dit concert.