Fragment

Uitreiking Bunschoten Jonger Talent Prijs bij EarBites

foto: Bunschoten Fondsfoto: Bunschoten Fonds
  1. Fragmentenchevron right
  2. Uitreiking Bunschoten Jonger Talent Prijs bij EarBites

De laatste earbites begint met optredens van de jongste musici van het Grachtenfestival. Deze jonge talenten traden eerder op de dag op bij het Grachtenfestival, als onderdeel van de reeks huis- tuin- en dakterrasconcerten. Een formulie die al bijna zo oud is als het Grachtenfestival zelf. Bij die concerten kun je de allerjongste, maar veelbelovende musici van het Grachtenfestival bewonderen in een intieme setting, namelijk bij mensen thuis.

Drie van die jonge musici die vandaag optraden bij zo’n huis- tuin en dakterrasconcert, kregen na hun optreden te horen dat ze genomineerd zijn voor de Bunschoter Jonger Talent Prijs. Een prijs die sinds 2015 elk jaar wordt uitgereikt aan de meest in het oog springende jonge musicus op het Grachtenfestival in Amsterdam.

Klarinettist Abel Honee

Abel Honee trad vandaag bij het festival op met zijn broer, pianist Job Honee. Ze studeren beiden aan de Sweelinck Academie (de jong talent afdeling) van het Conservatorium van Amsterdam. Job heeft al verschillende concoursen en prijzen gewonnen, waaronder de 1e prijs bij de regiofinale van het Prinses Christina Concours. En Abel won recent de 2e prijs en de publieksprijs bij hetzelfde concours. En als je anderhalve week geleden het Kinderprinsengrachtconcert hebt gekeken, dan heb je Abel ook prachtig solo horen en zien spelen.Ze zijn allebei hier, en spelen zo als eerst een van de drie fantasiestucke van Robert Schumann.

Celliste Odilie Celano

Odilie Celano is 13 jaar en ze begon toen ze 3 was, dus ze speelt al 10 jaar cello. Haar eerste lessen kreeg ze van haar moeder; inmiddels studeert ze aan de Sweelinck Academie van het Conservatorium van Amsterdam.

Violist Katja Naegele

Katje Naegele is 14 jaar en speelt regelmatig samen met haar zus en celliste Emma en vaste begeleider Jorian van Nee. Samen vormen zij het Pianotrio ‘Naegele & van Nee’. Katja begon op haar vijfde met vioolspelen. Sinds haar negende studeert ze aan de Sweelinck Academie en begin dit jaar won ze de 1e prijs op het Nederlands Vioolconcours categorie Iordans B. Ze soleerde al met een orkest; het Libero Strijkorkest, stond in de finale van het Koninklijk Concertgebouw Concours, en heeft deze zomer deelgenomen aan het International Music Institute Heifetz Virginia.

And the winner is...

De directeur van het Grachtenfestival maakte de winnaar live in EarBites bekend: Katja Naegele!