Fragment

Culinaire Kerstklanken: Bijgerecht - Siciliaanse bloemkool

  1. Fragmentenchevron right
  2. Culinaire Kerstklanken: Bijgerecht - Siciliaanse bloemkool

Eten en muziek, het is een uitgelezen combinatie - zeker met kerst. Daarom deze hele week in De Muziekfabriek inspiratie voor de lekkerste muzikale recepten, verteld door culinair historica Charlotte Kleyn.

The Bel Canto Cookbook staat vol met recepten van de grootste operasterren uit die tijd. Ondanks hun chique en drukke levens, hielden de zangers zelf ook van koken. De Siciliaanse bloemkool van zanger Salvatore Baccaloni is het perfecte bijgerecht voor ons kerstmenu!

Ingrediënten (4 personen):
- 1 grote bloemkool
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 ansjovisfilets > Vegetarische variant: laat vis weg en gebruik zout
- 3 eetlepels tomatenpuree
- 3 eetlepels kappertjes

Bereiding:
Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Verdeel de bloemkool in roosjes en kook beetgaar. Laat goed uitlekken.Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en bak de ansjovis tot ze uit elkaar vallen. Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee. Doe de bloemkool in de pan en schep goed om. Bak op middelhoog vuur 5-10 minuten. Warm de kappertjes mee en serveer.