Fragment

Shane van Neerden LIVE @ De Klassieken

  1. Fragmentenchevron right
  2. Shane van Neerden LIVE @ De Klassieken

De 24-jarige Amerikaanse pianist Shane van Neerden is de nieuwste deelnemer aan het AVROTROS talenttraject. Zijn grootouders verruilden Nederland voor de Verenigde Staten en Shane deed onlangs het omgekeerde. Nu studeert hij bij Frank Peters aan het Conservatorium van Amsterdam. Op donderdag 16 mei was hij te gast bij Ab in de studio in De Klassieken van AVROTROS op NPO Klassiek. Kijk/luister zijn optreden hier terug.

Shane van Neerden speelt de Barcarolle nr. 6 in Es-groot, op. 70 van Gabriel Fauré:

Video niet beschikbaar

Shane van Neerden speelt achtereenvolgens: De prelude uit Cinq Morceaux, op.10 van Georgy Catoire & de finale uit Haydns Sonate in E-groot.

Video niet beschikbaar

Op 12 mei won Shane van Neerden de finale van Dutch Classical Talent in TivoliVredenburg, Utrecht. Hij won daarmee een geldbedrag van €10.000. Voormalig AVROTROS Klassiek-talent klarinettist Gerbrich Meijer ontving de publieksprijs. De vakjury over Shane van Neerden:

Quote

Shane is bloedserieus maar met gevoel voor theater. Zij spel biedt ruimte aan de luisteraar. Hij brengt wisselende stemmingen prachtig in beeld.

Shane begon op zesjarige leeftijd met piano spelen en won al jong diverse concoursen. Hij heeft een fenomenale techniek en een grote passie om de diepte in te duiken. Dat kan op het gebied van kunst of literatuur zijn, maar richt zich bovenal op de wijze waarop hij muziek maakt: tot in de puntjes verzorgd en met enorme emotionele diepgang.

Shane van Neerden is de nieuwste deelnemer aan talenttraject 'AVROTROS Klassiek presenteert!' en nam afgelopen maart zijn debuut-cd op. Deze cd, met werken op het snijvlak van de Romantiek en het Impressionisme, komt half mei uit en wordt exclusief toegezonden aan de leden van AVROTROS Klassiek. Meer informatie via deze link.

Vrij spel

Shane van Neerden was onlangs te gast bij Vrij Spel in De Muziekfabriek. Presentator Jet Berkhout daagde hem uit om een klassiek stuk nieuw leven in te blazen. Even weg van de partituur en op zoek naar een eigen, persoonlijk geluid. Luister Shanes Vrij Spel hier terug.